Renta’t les mans abans d’asseure’t a taula.

Darrerament en els WC dels restaurants observo com la gran majoria de persones que entren al lavabo  no es renten les mans quan en surten.

Tot i ser una acció imprescindible i lògica d’higiene personal, i de salubritat, molta gent no pensa a passar-se un xic d’aigua i sabó per les mans. Aleshores posen la mà al pany, obren la porta, enretiren la cadira, agafen els coberts i el pa amb els dits i continuen la seva vida amb les seves mans aparentment “impol·lutes”.

Actualment les cabines de telèfons s’utilitzen ben poc d’ençà de l’ús generalitzat del mòbil, però abans, que la gent les utilitzava més sovint, de tant en tant apareixien uns adhesius enganxats als auriculars que hi figurava la inscripció “Higienitzat x dia “. El fet és que un bon dia es va detectar que els auriculars de les cabines tenien una població d’enterobacteris -com l’ Escherichia coli-, bacteris que tan sols es troben al tub digestiu dels animals. El fet de trobar aquests bacteris a les cabines telefòniques va fer pensar que hi havia una gran majoria de gent que no es rentava les mans quan feia ús dels WCs.

Amb aquest escrit vull posar de manifest la gran importància del rentat de mans i apel·lar a la higiene personal per evitar gastroenteritis d’origen desconegut i altres infeccions de diversa naturalesa, i més ara que s’apropa l’estiu. Seria convenient que, en un entorn on la gent mengem i ens emportem les coses a la boca per ingerir-les, rentar-se les mans es convertís en un hàbit. Estic segura que ens estalviaríem més d’un mal de panxa.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s