Crema de coliflor lleugera i sense lactosa

Avui us presento una crema de coliflor que farà les delicies dels més petits i és senzilla de preparar

És un primer plat excel·lent per tardor/hivern.

Dos comentaris a propòsit d’aquest plat:

– La ceba aporta dolçor al plat ( i sense sucre)

-La coliflor us aportarà calci. Com ja sabeu les crucíferes són una font important d’aquest mineral

Ingredients (per a 3/4 persones)

-1 ceba

-1 coliflor

-llet de civada

-nou moscada

-pipes de carbassa

-dosi necessària d’afecte

Com es fa ?

-Escalfeu una cullerada d’oli en una cassola

-Quan estigui calent hi tireu la ceba trossejada i un polsim de sal

-A foc lent deixeu que la ceba s’estovi (hi podeu afegir aigua si es necessari)

-A continuació hi afegiu la coliflor a trossos i un pessic de  sal. (Si treieu el tronc de la coliflor us estalviareu flatulències)

-Afegiu aigua sense cobrir la coliflor i tapeu

– Després d’uns 20-25 minuts de cocció retireu del foc

-Tritureu la barreja i afegiu-hi un rajolí de llet de civada al gust ( si voleu liquar la crema)

-Finalment afegiu-hi també una mica de nou moscada per acabar d’arrodonir el plat

-Serviu en un bol amb unes pipes de carbassa, previament torrades,  per sobre

Bon profit!

Coliflor

Anuncios

3 pensamientos en “Crema de coliflor lleugera i sense lactosa

  1. Pingback: Verdures d’hivern: cols & família | El plaer de menjar bé i sa

  2. Pingback: Crema de coliflor lleugera i sense lactosa | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s