La xocolata, una aliada per a la nostra memòria

Xocolata liquida

El gir dentat (DG) és una part de l’anatomia de l’hipocamp del cervell humà que es relaciona amb la memòria, entre altres funcions cerebrals. La funció d’aquest DG es va deteriorant a mesura que passen els anys i és per aquest motiu que relacionem  la pèrdua d’aquesta funció amb la pèrdua de la memòria amb l’edat.

Un estudi publicat a la revista Nature Neuroscience el 26 d’octubre de 2014 ens posa de manifest que l’acció d’una substància continguda en el cacau, el flavanol  té incidència directa sobre la funcionalitat del gir dentat del nostre cervell. Concretem,  el flavanol millora la funció del DG comportant així mateix una millora en la memòria.

Aquestes conclusions s’han extret d’un estudi fet sobre una població de persones sanes entre 50 i 69 anys que van consumir cacau cada dia durant 3 mesos.

Així doncs el consum de xocolata, a banda de proporcionar-nos un gran plaer, millora la memòria.

Si no et pots resistir a aquest plaer et recomano un consum moderat. La xocolata és un aliment ric en greixos i sucres -sobretot la que té un percentatge baix de cacau o porta llet- altament calòric.

I per aprendre i gaudir la xocolata pots anar  al MUSEU DE LA XOCOLATA o fer una passejada per les granges del carrer Petritxol.

Anuncios

Un pensamiento en “La xocolata, una aliada per a la nostra memòria

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s